22 april, 2016

Stallplats

 

Just nu fullt samt lång kö!


Vi är ett trevligt gäng i stallet som tycker om att göra saker tillsammans. Allt i från att peppa varandra på tävlingar till en fika i stallet efter en långritt till att resa tillsammans ner till Falsterbo. Vi håller alla på med olika grenar och olika ambitionsnivåer, men en sak gemensamt har vi – hästens bästa!

 

I stallet finns det 6 stycken boxplatser som hyrs ut. De sköts kollektivt, vilket innebär två vardagsfodringar i veckan och en helgfodring var tredje vecka. Man väljer vilka fodringar man vill ta genom att skriva upp sig på en lista i stallet. Vi har en varmvattenspolspilta och uppvärmd sadelkammare. Vi har stora, delvis kuperade hagar och när inte gräset räcker till får hästarna hösilage 3 gånger om dagen samt fri tillgång till halm. Hagarna har frostfritt vatten som fyller på sig självt. De går i blandade flockar i olika storlekar. Det finns gott om förvaringsutrymme. Alla får plats med flera sadlar/träns, plåtskåp i sadelkammaren, hylla i stallet samt utrymme på loftet. Går även att ställa upp hästtransport. Från centrala Uppsala cyklar man hit på 15 minuter och stadsbussarna med täta avgångar stannar på 5 minuters gångväg från stallet.

 

Tio minuters skrittväg från stallet ligger akademistallet, UVFK, en ridskola och ridanläggning med två ridhus (24×80 & 22×42), flera ridbanor (24×60, 30×60 & 70×110) samt terrängbana. På anläggningen anordnas organiserade träningar i dressyr, hoppning, terräng, tömkörning samt centrerad ridning mm. Även andra aktiviteter som Pay and ride/jump, clinics, föreläsningar mm, samt förstås tävlingar på lokal och regional nivå. De flesta på Hällens Gård har anläggningskort där för att kunna nyttja utbudet. Det är även ridavstånd till Lurbo ridklubb där det ordas mycket aktiviteter.

 

Runt stallknuten ligger det fantastiska ridvägar! Vi rider både i Stadsskogen, Hågadalen och Nåsten. Det är ett dussintal olika rundor; milsvida vägar, slingor, backar och inte minst en gammal banvall precis nedanför stallet. Där kan man konditionsträna och låta hästen ligga och rulla i galopp i flera mil. Mitt i Hågadalen, ungefär 20 minuters ridväg från stallet, har Uppsala Kommun anlagt en ridbana (30×60) som vem som helst får nyttja gratis. Perfekt att kombinera uteritten med ett pass på banan! Vi på Hällens Gård rider gärna ut, så sällskap finns det alltid.

 

I hyran ingår:

  • Lunchfodringar vardagar
  • Halm eller halmpellets (1/v)
  • Havre och betfor, saltsten
  • Träckprov vår
  • Sedvanligt underhåll och skötselHögkvalitativt och analyserat hösilage betalas separat och vi tillhandahåller det till självkostnadspris.

Pris: 2300 kr/ månad för månaderna september till maj. Under juni till augusti ingår samma som under vintern, men hyran är endast 1500 kr/månad.

Prisexempel 2019-01-01 vid 12 kg hösilage/dag: ca 3500.

Hällens Gård stall

Hällens Gård utfodring Hällens Gård vattenautomat Hällens Gård stallet interiör

Sommarbete på Hällens gård.

Sommarbete på Hällens gård.