Hällens Gård

Dressyravel och konvalescensstall

Stallplats

Uppdaterat 11/05 2022 – fullt i stallet och vi kan tyvärr inte ta emot fler intresseanmälningar.


Vi är ett trevligt gäng i stallet som tycker om att göra saker tillsammans. Allt ifrån att peppa varandra på tävlingar till en fika i stallet efter en långritt till att resa tillsammans ner till Falsterbo. Vi håller alla på med olika grenar och olika ambitionsnivåer, men en sak gemensamt har vi – hästens bästa!

I stallet finns det 3 stycken boxplatser som hyrs ut. De sköts delvis kollektivt, vilket innebär en helgfodring/vecka. Man väljer vilka fodringar man vill ta genom att skriva upp sig på en lista i stallet. Vi har en varmvattenspolspilta och uppvärmd sadelkammare. Vi har stora, delvis kuperade hagar och när inte gräset räcker till får hästarna antingen fri tillgång, eller hösilage 4 gånger om dagen med möjlighet till fri tillgång till halm. Hagarna har frostfritt vatten, där några även fyller på sig självt. De går i blandade flockar i olika storlekar. Det finns gott om förvaringsutrymme. Alla får plats med flera sadlar/träns, plåtskåp i sadelkammaren, hylla i stallet samt utrymme på loftet. Går även att ställa upp hästtransport. Från centrala Uppsala cyklar man hit på 15 minuter och stadsbussarna med täta avgångar stannar på 5 minuters gångväg från stallet.

Vi har en egen ridbana 24×60 med fibersand som blev färdigställd 2021. Den är laserhyvlad och väldränerad. Under 2021/2022 kommer belysning. Vi har en rundpaddack vid stallet för longering, tömkörning och arbete från marken.

Tio minuters skrittväg från stallet ligger akademistallet, UVFK, en ridskola och ridanläggning med två ridhus (24×80 & 22×42), flera ridbanor (24×60, 30×60 & 70×110) samt terrängbana. På anläggningen anordnas organiserade träningar i dressyr, hoppning, terräng, tömkörning samt centrerad ridning mm. Även andra aktiviteter som pay and ride/jump, clinics, föreläsningar mm, samt förstås tävlingar på lokal och regional nivå. Det är även ridavstånd till Lurbo ridklubb där det ordnas mycket aktiviteter.

Runt stallknuten ligger det fantastiska ridvägar! Vi rider både i Stadsskogen, Hågadalen och Nåsten. Det är ett dussintal olika rundor; milsvida vägar, slingor, backar och inte minst en gammal banvall precis nedanför stallet. Där kan man konditionsträna och låta hästen ligga och rulla i galopp i flera mil. Mitt i Hågadalen, ungefär 20 minuters ridväg från stallet, har Uppsala Kommun anlagt en ridbana (30×60) som vem som helst får nyttja gratis. Perfekt att kombinera uteritten med ett pass på banan! Vi på Hällens Gård rider gärna ut, så sällskap finns det alltid.

I hyran ingår:

  • Lunch- och kvällsfodringar alla dagar i veckan.
  • Utsläpp och intag mån-fre
  • Halm eller halmpellets (1/v)
  • Havre och betfor, saltsten
  • Träckprov vår
  • Sedvanligt underhåll och skötsel.
    Högkvalitativt och analyserat hösilage, samt pellets betalas separat och vi tillhandahåller det till självkostnadspris.

Pris: 3500 kr/ månad för månaderna september till maj. Under betesperioden, ca juni-augusti, går hästarna på bete, och hyran är då 1500 kr/månad, men då har du inte tillgång till din boxplats, utan måste isåfall betala fullpris.

Prisexempel 2022-05-11 vid 12 kg hösilage/dag: ca 4650 kr/månad.

Hällens Gård stall

Hällens Gård utfodring Hällens Gård vattenautomat Hällens Gård stallet interiör

Sommarbete på Hällens gård.
Sommarbete på Hällens Gård.