Hällens Gård

Dressyravel och konvalescensstall

Konvalescensstall och hästpensionat

Vi erbjuder din häst en lugn miljö med hög närvaro för bästa förutsättningar för återhämtning. Vi har endast 20 minuter (10km) till SLU Universitetsdjursjukhuset i Uppsala och 45 minuter (40km) till Mälaren Hästklinik i Sigtuna. Tack vare vårt centrala läge i Uppsala har vi inte bara närhet till alla olika kliniker, utan även till där våra kunder bor. Till norra E4-avfarten i Uppsala har vi endast 8 minuter, och vidare till Stockholm är det mindre än en timmes resväg.

Jag som driver stallet sedan 2011 heter Agnes Mårs, och har erfarenhet från att ha haft många egna hästar under mer än 20 år, och är uppfödare sedan 2014. Jag har jobbat med hästar professionellt under många år, bland annat på Lövsta Stuteris seminstation under tre säsonger samt närmare ett år i tävlingsstallet. Jag är van att jobba i nära samarbete med veterinärer, equiterapeuter och hovslagare, och håller såklart tät kontakt med dig som hästägare. Ibland kan det vara rätt så skönt att slippa se sin sjuka häst, och veta att den är i någon annans trygga händer som projektleder tillfrisknandet.

Vi har ridbana (24x60m), rundpaddock (18 m), grus- gräs och asfaltsvägar i anslutning till stallet som ligger i natursköna Hågadalen-Nåstens Naturreservat. Hästarna har i stort sett alltid tillsyn dagtid, och vi har kameror i alla boxar för att kunna ha möjlighet att hålla koll övrig tid. Mina kunder är hästar som har alltifrån strikt boxvila, till sjukhage eller gräshagar i varierande storlekar med och utan sällskap i hagen. Vanligaste skadorna kundhästarna har är sårskador, ögonskador, ligamentskador, olika typer av frakturer, inför/efter operation, hästar som behöver medicineras ofta och långväga patienter till någon av hästklinikerna i närheten. Vi tar även emot sommargäster där både häst och hästägare behöver vila upp sig.

Alla förfrågningar är välkomna, och vi försöker alltid tillgodose alla kunders behov.

Foder och strö

Halm eller pellets
Hösilage
Mash/betfor
Havre och upp till 1 kg pellets (317 g sm råprotein, 11,3 g mj) vid behov.

Tjänster

Fodring minst 4 gånger per dag
Medicingiva
Mockning 2 gånger/dag
Såromläggning/bandagebyten
Borstning och pyssel
Ta emot hovslagare/veterinär hemma.

Går de i hage spolas benen vid intag och täckesbyte/benskydd. Enklare vård såsom smörjning, tvätt etc, samt ev. stallbandage.

Motion och rehab

Rehabövningar som getts av veterinär, sjukgymnast eller equiterapeut.
Skritt för hand
Longering/tömkörning

Exempel på vad som kan köpas till

Sjukvårdsmaterial
Körning till/från klinik, hovslagare etc
Vara med vid veterinär- och/eller hovslagarbesök på klinik
Hämta ut medicin
Skoning/sjukbeslag

Kostnad

Från 10.000 kr/månad inkl. moms (8000 kr + moms) vid 1 månads uppstallning. För kortare perioder från 4500 kr/påbörjad vecka inkl. moms (3600 kr + moms). Ex: Väljer du att ha hästen här i 10 dagar faktureras du 9000 kr, stannar hästen i fler dagar än 14 övergår det en månadskostnad på 10.000 kr. Extra hantering av hästen, såsom motion, såromläggning etc ingår med upp till 30 minuter/dag och måste vara hemma på gården. Allt arbete som är borta debiteras per timme. Timkostnad är 550 kr/timme inkl. moms (440 kr/timme + moms) och milersättning för bilen vid körning av hästen är 100 kr inkl. moms. Det finns ingen uppsägningstid och du faktureras i förskott.

Hästar som medicineras efter kl 21 eller innan kl 7 debiteras 5500 kr (4400 kr + moms) per vecka.