Hällens Gård

Dressyravel och konvalescensstall

Om oss

Familjen Mårs flyttade in på Hällens Gård 2011 efter att ha bott bara några hundra meter bort i en villa. När möjligheten fanns att bo kvar i samma område, men att få en hel gård till sitt förfogande, fanns det ingen tvekan. Möjligheten till generationsboende och potential till olika verksamheter lockade, och nu är vi alla fast!

Om Agnes Mårs

Jag som driver hästverksamheten på gården heter Agnes och har haft hästar i hela mitt liv sedan barnsben. Som hästtokig har jag provat på allt som har med hästar att göra innan jag som 22-åring fastnade för dressyr och avel. Sedan dess har jag arbetat för att lyckas inom området genom att ta in influenser från allt mellan världens största arenor till en enstöring till hästkarl i Dalarna, allt för att skapa min egna sanning.

Jag har en kandidatexamen i ekonomi från SLU i Uppsala och arbetade på Lövsta Stuteri i Upplands Väsby 2017 – 2020. Parallellt utför jag mindre uppdrag inom hästbranchen. Bland annat texter till auktionskataloger (SWB, SSHS), artiklar och workshops. Tidigare har jag arbetat professionellt med sociala medier, men nu är det hästar för hela slanten och drömmen finns att kombinera alla mina intresseområden – häst, utbildning och sociala medier!

För att inspireras och hålla mig uppdaterad på vad hästbranschen är på väg ser jag alltid till att besöka bruksprov, hingstvisningar, tävlingar och bedömningar runt om i Sverige och Europa. Att vara uppfödare handlar om att veta vad ryttarna vill ha – om kanske 10 år, helst innan de själva vet vad de vill ha. Nånting som som däremot alltid står sig genom tid är arbetsvilja, ridbarhet och hållbarhet. Det är saker jag aldrig tummar på.

  • Utsedd till ”bubblare” på Tidningen Ridsports lista över Sveriges mäktigaste kvinnor.
  • Aktiv i styrelsen för SWB Mälardalen där jag har ansvar för evenemang och kommunikation.
  • Mentor och coach för Ung SWB med 3 VM i bagaget.
  • Exteriördomaraspirant för SWB.
  • Deltagare i Innovate Passion, där den starka passionen för hästar, och viljan att hitta smarta lösningar, utveckla ridsporten. I samarbete med Vinnova och SAAB.

”Om det var enkelt skulle alla göra det.”

Varje år delar SWB ut ett stipendie ur Gunnar Henrikssons Minnesfond för att uppmuntra en Ung SWB medlem som har engagerat sig i föreningen och varit med och främjat hästnäringen. År 2015 blev Agnes stipendiat.
Agnes som coach för de svenska lagen som deltog i Young Breeder World Championships 2017 i Calgary, Kanada.
Agnes, 5 år gammal, på familjens islandshäst Yrpa på gården utanför Enköping.