Hällens Gård

Dressyravel och konvalescensstall

Rida lektion och hyra häst

Tyvärr tar vi inte emot fler kunder, utan har fullt nu!

Vi erbjuder barn och vuxna att hyra häst på Hällens Gård för att kunna rida i Hågadalen-Nåstens naturreservat, eller rida på vår ridbana. Det kan vara du som bara vill rida enstaka gånger, eller regelbundet. Vi har tre hästar till förfogande:

Plutten
En 23-årig shettis som har erfarenhet av ponnyridning på marknader och event sedan minst 15 år tillbaka. Han är väldigt snäll med de allra minsta, men har energi och lite hyss för sig med de äldre. Passar för barn 0-10 år ungefär från helt nybörjare och uppåt. För er som vill rida på egen hand, gärna i skogen. Han är även inkörd, och för att köra honom på egen hand krävs det att du är något äldre, från 12 år och uppåt, om förälder inte är med.
Priser: Första gången 250 kr, därefter 150 kr per gång.

Lady
En 17-årig Svensk Ridponny som är snäll och trygg ponny. Hon är 148 cm stor och passar både barn och mindre vuxna, och du måste kunna rida balanserat i alla gångarter för att få hyra henne på egen hand. Hon är snäll att rida ut på och tuffar runt i sin egen takt på ridbanan. Hon hoppar bra och är okomplicerad även där. Inledningsvis börjar vi med en ridlektion så att jag kan bedöma din ridnivå, och därefter får du möjlighet att hyra och rida själv, och/eller fortsätta rida privatlektioner. De flesta väljer att kombinera de två alternativen.
Priser: 500 kr/lektion, 300 kr/gång du rider på egen hand. Vill du rida regelbundet säljer vi 5-kort för 2000 kr/1000 kr.

Jojo
Hon är ett 9-årigt SWB-sto på 165 cm av lättare modell. Hon är känslig, framåt och välriden. För dig som kommit längre i din ridning och vill utvecklas som ryttare. Du bör kunna rida LA-rörselser utan problem. Passar tonåringar och vuxna. Endast för lektionsridning.
Pris: 700 kr

En privatlektion är 40-45 minuter lång (ridtid) och den är på vår fina, nygjorda fibersandridbana (24×60). Rider du själv får du antingen rida dressyr eller ut, och maxtiden är 1 timme på banan eller ca 1,5 timme ute. Pyssla och borsta får man göra hur länge man vill. Det ingår inget stallarbete, men vill man så får man, bara man säger till innan.

Jojo
Plutten