Hällens Gård

Dressyravel och konvalescensstall

Wild Zilvester

Wild Zilvester Hällens GårdWild Zilvester Hällens Gård

Wild Zilvester

2010

Welsh sek B, kategori D – 144 cm

SÅLD

Zilvester är en 6-årig Welsh sektion B, kategori D (144 cm). Svenskuppfödd och utställd som föl med genomgående 8:or (40 p), e. Downland Wild Fowler RW 117, u. Kulltorps Zilva RW 987, ue. Paddock Camargue RW 9. Helsyskon tävlar på nationell nivå i dressyr. Modern är diplomsto med 42 p.

Zilvester är en cool och harmonisk valack, är samtidigt pigg och alert. Han är arbetsvillig, mjuk och känslig. Man får en väldigt lätt och trevlig känsla i ridningen. Än så länge är han något grön, men har stor utvecklingspotentiel och har visat enorma framsteg under våren. Han är väl grundriden och är redo för lättare klasser nu. Han har huvud och gångartskvalitéer för att gå hela vägen.

Han är okomplicerad i all slags hantering, såsom lasta, spola, sko mm. Väl hanterad från marken, kan vara själv i stall, hage och vid uteritter. Brusar inte upp sig i onödan, men är vaken. Du som förälder kan alltid känna dig trygg med vilket barn som än rider honom.

Han är av en nättare sportmodell med väl ansatt hals och manke. Han tre bra gångarter med aktiva bakben och en lätthet i samtliga gångarter.

Omdöme från utställning: Mycket god rastyp och harmoni. Vackert huvud, lång välansatt hals. Bra överlinje. Välmusklat kors. Nöjaktigt korrekt. Ledig vägvinnande skritt. Luftig trav med utmärkt mekanik.
Poäng: 8 8 8 8 8 = 40 – Klass 1
Domare: Elisabeth Ljungstorp

60 000 kr eller bud. Vid intresse, var god och ring. Hälsningar Agnes Mårs

Mer bilder: https://www.hallens-gard.se/2016/05/15/zilvester-till-salu/

Filmad 14/5 2016